V Duchovnom centre na Lukovom dvore máme už jar!

Hoci sa k nám posledných pár dní chcela vrátiť zima, na Lukovom dvore máme už jarnú náladu. Duchovné cvičenia a kurzy bežia v plnom prúde a my sa rýchlo prestavujeme z tanečnej meditatívnej atmosféry (DC Tanečná meditácia) so sr. Evou Jarouškovou CJ na koučovanie zručnosti pre život s Evou Račkovou. Následne, keď sa už nadobudnuté koučovacie poznatky stanú zručnosťami, vítame v našom centre Maltézskych rytierov a o deň neskôr sa budeme skúšať z krízy urobiť šancu (kurz Kríza ako šanca) s pani psychologičkou Jankou Vindišovou. Po malej prestávke na slávenie Veľkej Noci budeme ako Emauzskí učeníci spolu s pani psychologičkou Elenou Lamáčkovou hľadať Cestu k sebe, cestu k láske.

Spolu s otcom Radovanom v prestávkach niekde medzi nadobúdaním tanečných a koučovacích zručností, sme našli čas na zveľaďovanie nášho parku. Pri vstupnom parkovisku sme posadili živý plot z Červienky Pink Marble Červienky Volcano. Medzi nimi, podľa návrhu otca Rada máme posadenú čokoládovú albíziu (Albizia julibrissin – Summer Chocolate). V parku našli svoje miesto aj dva lesné buky (Fagus sylvatica „Atropunicea“ Fagus sylvatica „Pupruea Latifolia“),  tavoľnik popolavý (Spraea cinerea „Grefsheim“), Tavoľa kalinolistá (Physocarpus opulifolius „Red Baron“) a ružová vŕba (Salix gracilistyla „Mount Aso“). Ale to ešte nie je všetko. Čakajú na nás ešte stabilizačné a skrášľovacie práce na svahu za Domom Kána, keďže sa nám svah v dôsledku dažďov trocha zosúva. Spoločné jarné prace v parku nám prinášajú veľa radosti i zábavy.

Okrem sadenia, polievania a dohliadania, či sa prijali novo posadené kríky a stromčeky, sme sa pustili do obnovovania psej búdy, ktorá už druhý rok zíva prázdnotou. Rekonštrukciou psej búdy nechceme nič naznačovať ani oznamovať. Chystáme prekvapenie pre sestru Mary, ktorá sa vráti zo svojej exotickej dovolenky z Kiribati v polovici mája... 😊

Pred viac než týždňom sa na Dome Srdca Ježišovho začali práce s obnovou strešnej krytiny. Strecha totiž zatekala a voda sa nám objavovala v niektorých izbách. Túto finančne nákladnú investíciu môžeme čiastočne pokrývať aj z milodarov našich dobrodincov.

Ak by ste boli ochotní prispieť na opravu našej strechy, môžete tak urobiť prostredníctvom bankového prevodu na číslo účtu:
SK 83 0900 0000 0051 2414 6020 (v poznámke pre príjemcu napíšte: milodar na strechu).

Sme nesmierne vďační aj všetkým vám, ktorí nás podporujete. Aj vďaka vám môžeme takto naďalej v príjemnom a peknom prostredí pomáhať ďalším. 

Na nižšie uvedených fotografiách môžete vidieť našu jar. Taktiež môžete skontrolovať, či je živý plot z červienok posadený v rovine a pozrieť si rekonštrukciu psej búdy, ktorú nechystáme pre sestru Mary, ale pre úplne nového krásneho štvornohého člena našej rodiny, ktorý posilní náš tím Duchovného centra Lukov dvor.

A keďže sa blížia najdôležitejšie kresťanské sviatky, v mene celého tímu Duchovného centra Lukov dvor, Vám všetkým prajeme, aby zmŕtvychvstalý Ježiš priniesol do Vašich sŕdc opravdivú radosť, nádej a jarné nadšenie z Božieho diela stvorenia.

páter Tomasz

Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image
Gallery Image